Pugs.nl in Nederlands        Pugs.nl in English
MenuHooikoorts bij honden

Honden of katten die last hebben van hooikoorts? Het klinkt een beetje als een grap, maar dat is het allerminst. Vooral honden kunnen er ernstige klachten door krijgen. Alleen uit het zich niet zoals bij de mens in luchtwegaandoeningen, maar in huidklachten. De hondeneigenaren reageren vaak heel verbaasd als ze van de dierenarts te horen krijgen dat een huidaandoening het gevolg is van een allergische reactie.


De huidklachten kunnen zó ernstig zijn dat de dierenarts een dermatoloog moet inschakelen, die met testjes kan achterhalen waar het dier allergisch voor is. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om stuifmeel, graspollen of stofmijt. Behandeling is in de meeste gevallen mogelijk. Volgens dierenartsen is het soms moeilijk de diagnose te stellen. Vooral in het voorjaar zullen ze natuurlijk eerder aan allergische klachten denken dan midden in de winter. Bij katten komen de huidklachten als allergische reactie minder vaak voor. Overigens kunnen honden en katten net als mensen wel 'gewoon' verkouden zijn.


Behandelingen tegen hooikoorts wordt niet door iedere hondenverzekering vergoed, raadpleeg uw dierenarts voor meer informatie. Anneke, via het Pugs.nl forum