Pugs.nl in Nederlands        Pugs.nl in English
MenuMopshond te koop

Bent u op zoek naar een Mopshond? Lees dan eerst de volgende belangrijke informatie!!

Broodfok Pups, via www.broodfok.be Let er op dat u, als u een mopshond wilt gaan kopen, bij een goede fokker terecht komt. "Bestaan er dan ook slechte fokkers?", denkt u. Ja, die bestaan zeker. Dit zijn zogenoemde broodfokkers. Een broodfokker geeft meer om zijn of haar portemonnee, dan om zijn of haar honden. Deze honden worden vaak in Oost-Europa gekocht en onder erbarmelijke omstandigheden naar Nederland gehaald. De pups worden, eenmaal in Nederland aangekomen, opgelapt en klaar gemaakt voor de verkoop. Met de pups die niet worden verkocht, of onderweg ziek zijn geworden, loopt het vaak minder goed af. Op de foto rechts ziet u een voorbeeld hiervan.Goedkope mopshond puppy?

Bij een goede fokker betaalt u meer voor een mopshonden puppy, maar u bent vaak goedkoper uit. Lees bijvoorbeeld eens het verhaal van Django, "eigenaar" van deze website. Hieronder vindt u een rekenvoorbeeld om aan te tonen dat u bij een goede fokker toch voordeliger uit bent.


Aankoopkosten Mopshond bij goede fokker: €1000 tot €1500
Eventuele dierenartskosten totaal: €200

Maximum totaal: €1700

Aankoopkosten Mopshond bij broodfokker: €400 tot €600
Extra inentingen, inclusief consult: €50
Dierenartsbezoek en medicijnen Demodex: €150
Dierenartsbezoek en medicijnen oormijt: €125
Dierenartsbezoek en operatie erfelijke aandoening: €875
Gedragstherapie voor bange of agressieve hond: €275
Eventuele overige dierenartskosten: €200

Minimum totaal: €2075

En dit is alleen hetgene dat het u scheelt op finanicieel gebied (waarbij de meeste dingen niet worden gedekt door de gemiddelde dierenverzekering. De emotionele schade voor uw hond, dat kan resulteren in een bange, aggressieve of onhandelbare hond is hierin niet meegenomen.


Mopshond advertentie

Denkt u dus eerst even na voordat u een "goedkope" mopshond advertentie op Marktplaats.nl of Speurders.nl ziet staan. Goedkoop is immers vaak duurkoop.
Wilt u weten waar u wél betrouwbare advertenties kunt vinden? Dat kan op de website van de Mopshonden Rasvereniging, Commedia.
Wilt u weten hoe u een broodfokker kunt herkennen, of waar u op moet letten? Hier vindt u er meer informatie over.
Meer droevige verhalen over voorbeelden van broodfok mopshonden pups? Mopshond.tk heeft meer verhalen over mopshonden van broodfokkers.


Meer informatie over broodfokkers? Kijk eens op één van deze websites:
www.broodfok.be
www.biteback.be
www.trosradar.nl (forum)
www.labradorinfo.nl